Macadamia

Macadamia

De Macadamia familie komt oorspronkelijk uit de oerwouden van met name Australië. De Macadamia Integrifolia is een breed uitgroeiende boom die tot 20 meter hoog kan worden. De boom produceert bloemen die worden gevolgd door kleine, harde, ronde noten die negen maanden nodig hebben om te rijpen. De noten hebben een zeer harde schaal die moeilijk is om te kraken.

Macadamia noten zijn kostbaar en bevatten een zeer hoog oliegehalte, rond 70%. Deze olie wordt koud geperst, is licht- tot goudgeel en heeft een zachte, karakteristieke, licht nootachtige smaak en geur.

Macadamia olie bestaat voor een groot deel uit enkelvoudig, onverzadigde vetzuren en bevat van alle plantaardige oliën het hoogste gehalte palmitoleenzuur. Dit vetzuur is een huideigen stof en een belangrijk bestanddeel van ons huidtalg. Daarnaast is macadamiaolie rijk aan (met name B) vitaminen en mineralen.

Macadamiaolie trekt zeer goed en diep in de huid, hierin opgeloste stoffen worden daardoor goed in de huid meegenomen. De olie maakt de huid zacht en soepel.

Gezichtsolie Verwen en Gezichtsolie Koester bevatten beiden een hoog gehalte Macadamia olie.